Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Dag 2

Vandaag hebben wij tot 10:30 uur een vrij programma. ’s Ochtendsvroeg worden wij gewekt door fluitende vogels en het declameren van liederen. Wat blijkt: onder onze hotelkamer is een gebedsruimte gesitueerd. Een goede start met een uitgebreid kosher ontbijt: van pannenkoekjes tot salade, van yoghurt tot croissants en van normaal meergranen brood tot ondefinieerbare mengsels.

Na het ontbijt wordt Netanya verkend, een wandeling over het strand gemaakt en sommigen nemen een duik in de Middellandse Zee. In de bus verzorgt Rob de dagopening naar aanleiding van Jesaja 8:23 – 9:6. Na een busreis door een groen Israël brengen wij een bezoek aan de ‘berg van de afsprong’ (de gids komt uit België ). Citaat van de gids: “Israël heeft vandaag haar mooiste kleedje aan”. Zelfs de mimosa, die maar een paar dagen per jaar bloeit, staat volop in bloei. Vanaf de berg hebben we een fantastisch uitzicht op Nazareth.

In Nazareth Village maken wij kennis met het dorpsleven in de tijd van Jezus. Daarna rijden we door naar het meer van Tiberias, waar we een schitterende boottocht maken in de stralende zon.

Pieter leest tijdens de tocht Mattheüs 8 voor, de storm op het meer. Tot slot rijden wij zuidwaarts naar ons nieuwe verblijf, kibboets Shaar HaGolan.
Na even bijkomen van alle indrukken van deze dag melden wij ons om 19:30 uur voor het dinerbuffet, met aansluitend de dagafsluiting door Anton.

Terugkijkend: we genieten volop van deze intensieve reis, de fijne groep, het mooie weer in dit bijzondere land. Een dag waarop wij veel mochten horen en leren over het land en de streek waar God zich vaste voet koos.

– Cor

Reacties zijn gesloten.