Hoi jongens en meisjes van de kinderkring én ouders!

Je vindt hier regelmatig nieuw materiaal voor de kinderen.

Kijk je via de Scipio-app? Je kunt de pagina op je computer vinden via https://www.cgkleiden.nl/kinderpagina

Klik hier voor de  filmpjes of liedjes.Er komt regelmatig iets nieuws bij.

Voor oudere berichten kijk in het archief.

Biddag 9 maart: kom je naar de kinderviering?

Biddag-kinderdienst-def.jpg

Kijk ook het leuke filmpje hieronder dat je uitnodigt voor de dienst!

 

Pasen 2022: Jezus maakt het verschil!

Op 27 februari beginnen we met het paasproject en dat loopt door 17 april. Elke week staat hier wat er die week te zien is en in de kerk horen we de verhalen.

Het verschil maken… hoe doe je dat? Dat mogen we ontdekken in het paasproject dat we gaan volgen. Jezus laat ons zien hoe Hij het verschil maakt door de keuzes die Hij maakt. Keuzes met grote tegenstellingen en grote gevolgen voor Hemzelf en de wereld. Steeds opnieuw laat Jezus zien en horen wat Gods doel en plan voor de wereld is.
In het project leren we dat ook wij vaak met keuzes te maken hebben. Sommige maak je zonder er bij na te denken. Bij andere keuzes sta je, voor je ze maakt, veel meer stil. Keuzes die niet alleen gevolgen hebben voor onszelf maar ook voor de mensen en de wereld om ons heen. We mogen van Jezus leren hoe we die keuzes kunnen maken en hoe we dan het verschil kunnen maken voor onszelf en anderen.

27 februari: gevaar of liefde?

 

Ken jij deze gebaren gebaren? Weet je wat ze betekenen? Het is niet heel moeilijk om ze te maken met je handen, maar het verschil tussen die twee is groot. Je balt je vuisten uit woede of je maakt een hartje van liefde naar iemand. Dat is nogal een verschil! 

Wat een verschil maakt Jezus in het leven van Lazarus als Hij hem opwekt uit de dood. De mensen die van Lazarus houden hoeven hem nu niet te missen. Wat een liefde laat Jezus zien! Maar dat is niet wat de Joodse leiders zien. Zij zien in Jezus gevaar. De mensen luisteren meer naar Jezus dan naar hen. Ze zouden hun macht kunnen kwijtraken. En dat willen ze niet, dat moeten ze voorkomen ten koste van alles. Ze besluiten dat Jezus uit de weg geruimd moet worden. 

 

Lied van de maand

We zingen op 27 februari en 6 maart een lied uit het Liedboek.

 

Lied 473, Liedboek voor de Kerken 1973

1.Neem mijn leven, laat het, Heer

toegewijd zijn aan uw eer.

Maak mijn uren en mijn tijd

tot uw lof en dienst bereid

10. Neem ook mijne liefde, Heer,

‘k leg voor U haar schatten neer.

Neem mijzelf en voor altijd

ben ik aan U toegewijd.

 

En daarna zingen we tot Pasen:  ‘ik volg de Heer

 

Na Pasen doen we dan het Bijbelboekenlied Oude Testament

 

 

 

Vertel het maar voor thuis

Op de kinderkring maken we gebruik van materiaal van ‘Vertel het Maar’. In deze tijd met restricties door de COVID-19-pandemie wordt het materiaal gratis beschikbaar gesteld voor iedereen die er gebruik van wil maken. Het enige dat nodig is, is een gratis account dat je zelf moet aanmaken. Ga hiervoor naar de site Homepage – Vertel het maar. Eenmaal ingelogd vind je onder ‘materiaal’ de vertellingen en verwerkingen per kwartaal.

 

Preekschrijfkaart (HGJB)
preekschrijfkaart