Wil jij graag in de praktijk Jezus navolgen? Vind je het belangrijk dat de kerk ook diaconaal aanwezig te zijn in de samenleving? Dan is een Presentproject misschien iets voor jou: meld je aan met huiskring, Bijbelkring, kerkenraad, vriendenkring en geef Gods onvoorwaardelijke liefde voor mensen door.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo wil Stichting Present bouwen aan een samenleving waarbij mensen het meer vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Present2Present Leiden organiseert eenmalige en kortdurende projecten die gebaseerd zijn op wat de groep vrijwilligers te bieden heeft en op de tijd die door hen zelf beschikbaar wordt gesteld. Dat kan een dag of dagdeel zijn, dat kan hele praktische hulp zijn of het ondernemen van een sociale activiteit. De groep geeft aan wat zij graag wil doen. Present Leiden zoekt daar het passende project bij in samenwerk
ing met een maatschappelijke organisatie, zoals Rivierduinen, Stichting MEE, Stichting de Binnenvest. Te denken valt aan het opknappen van een huis, het uitruimen van een tuin, helpen verhuizen, een gezellige middag organiseren voor bewoners van een instelling en een dagje weg met ouderen.

Present gaat uit van de kracht van vrijwilligers. Waar ben jij goed in en wat vind jij leuk om te doen. Als die krachten gebundeld worden, ontstaat een sterke vrijwilligersgroep waar de stad Leiden wat aan heeft. Je werkt in een groep die je kent doordat je bijvoorbeeld samen studeert of in dezelfde commissie zit. De groepen hoeven niet groot te zijn, een klus kan door 3 personen maar ook door 50 personen worden uitgevoerd.

Diverse leden van onze gemeente waren Present!

Op 18 juni hebben twee groepen van wijk 2 geklust voor de Stichting Present, voorafgaand aan de seizoensafsluiting. Vier wijkleden hebben geschilderd bij een alleenstaande moeder van drie kinderen in Leiden Noord. Haar flatje kon wel een kwastje verf gebruiken. Vier andere wijkleden hebben ook geschilderd bij een andere alleenstaande moeder met twee kinderen in Leiden Noord.

Present3Op 2 juli heeft een Bijbelstudiegroep geklust bij dezelfde mevrouw als waar een groep uit wijk 2 heeft geklust.

Een van de deelnemers: ‘We hadden wel plezier van ons werk: na afloop zag het er een stuk beter uit. We hadden ook plezier in ons werk, want het was leuk dit met elkaar te doen.‘

Een andere deelnemer:’De Stichting Present heeft gezorgd voor een uitstekende voorbereiding en alle materialen ingekocht: verf, kwasten, rollers, afdekfolie enz. enz. Als klussers kwamen we in een gespreid bedje terecht, en hoefden we eigenlijk alleen onze tijd te geven. En natuurlijk onze schilderkunde. ‘

Werken via Present blijkt een prima manier om anderen te helpen en om je zo diaconaal in te zetten in de samenleving. Present brengt je in contact met mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, denkt na over de werkzaamheden en verzorgt ook alle praktische zaken. Ze maken het je wel heel gemakkelijk. En bovendien is het erg leuk mensen te leren kennen, en om dit samen als gemeenteleden te doen. Een aanrader dus als (extra) activiteit van commissie, wijk of Bijbelgroep!

Voor meer informatie over Stichting Present Leiden ga naar: http://www.stichtingpresent-leiden.nl

present1