Lijkt het u/jou mooi om iets voor een kwetsbare medeburger te doen?

Stichting Voor Elkaar Leiden is in september 2010 opgericht als een interkerkelijk platform, van waaruit we er als kerken/christenen voor onze medemens willen zijn (dat kan je als kerk of persoon natuurlijk ook op andere manieren, maar samen kunnen we veel: bijna alle kerken in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten zijn aangesloten bij 1 of meerdere activiteiten).

Het doel is om hulp te bieden die er niet is; om een aanvulling te vormen op professionele en vrijwilligersorganisaties. Een extra hand of schouder, aandacht, liefde en weer perspectief te kunnen geven.

Waarom?

Er is veel nood en eenzaamheid (alle leeftijden) en het is mooi om er dan als kerk/persoon te kunnen zijn: “God en je naaste liefhebben” zijn in de Bijbel onlosmakelijk met elkaar verbonden; “wat je voor die ander doet/deed”, zei Jezus, “dat heb je aan Mij gedaan”.

Het is ook een positief getuigenis, waarbij je als christen op een positieve en eenvoudige manier in contact mag komen met mensen. Daar heb je niet eens woorden voor nodig, want wat je doet spreekt.

Wat hier het gevolg van is dat weten we vaak niet, maar dat “Gods erbij is” en dit gebruikt is zéker; Hij heeft beloofd het te zegenen: voor die ander, voor u, jou, ons als persoon, familie, kerk.

Wat is er zoal te doen?

Er zijn met name veel “individuele hulp” activiteiten, heel divers, dus er zit vast wel iets bij wat aansluit bij uw/jou talenten en interesses, bijvoorbeeld:

  • als SchuldHulpMaatje voor mensen met financiële problemen,
  • of als JobHulpMaatje werkzoekenden ondersteunen die extra aandacht en hulp nodig hebben
  • als HiP vrijwilliger (Hulp in Praktijk) iets praktisch voor iemand doen die zelf niemand heeft om het aan te vragen,
  • via Kidsclub Zuidwest (“naast” de Opstandingskerk in de speeltuin) of de jaarlijkse Serve the City Sinterklaasactie, kun je er voor kinderen in kwetsbare gezinnen zijn (als je liever met jongeren werkt, kijk dan eens naar No Apologies),
  • als je liever sleutelt, is er de Fietskliniek voor mensen die geen fietsenmaker kunnen betalen,
  • heb je iets met “relaties”, dan kunnen we je (helemaal als stel) goed gebruiken bij het organiseren van de jaarlijkse Bouwen aan je Relatie cursussen voor jonge stellen, of stellen die al langer een relatie hebben,
  • denk je ook graag mee op een ander niveau, over maatschappelijke problemen, die in onze regio aandacht en verbetering nodig hebben, kom dan naar een ontbijtbijeenkomst die we vanuit GIDS – Geloven In De Samenleving – organiseren.

Waar vind je info of hoe meld je je aan?

Het is allemaal te vinden op www.VoorElkaarLeiden.nl. Mocht je er eens iemand over willen spreken, neem dan contact op met iemand van de diaconie, de evangelisatie-commissie, Arjo en Eline Kasbergen of Jan Kruidhof, de Coördinator van Voor Elkaar Leiden (071 – 20 321 20, 06 3627 4443, JanKruidhof@VoorElkaarLeiden.nl)