Orgelconcert 10 juni ter ere van dubbel jubileum Fleiter-orgel

Afgelopen jaar kende ons Fleiter-orgel in de Opstandingskerk een dubbel jubileum. Zo werd het orgel 125 jaar geleden, in 1897, voor het eerst in gebruik genomen in de St. Josefkirche in Bocholt (Duitsland). Ook was het 100 jaar geleden dat het orgel, in 1922, is overgeplaatst naar onze kerk in Leiden.

Dit dubbele jubileum zal zaterdagavond 10 juni 2023 worden gevierd met een orgelconcert door Simon Stelling, stadsorganist van Alphen aan den Rijn. Simon Stelling is een ‘grote naam’ in de orgelwereld. Hij genoot zijn opleiding aan het Utrechts conservatorium en studeerde daarna verder in Parijs bij de beroemde organiste Marie-Claire Alain. Simon is een begenadigd organist en improvisator. Tot zijn repertoire behoort onder meer het gehele oeuvre van de Franse componisten Maurice Duruflé en César Franck en ook alle orgelsonates van Alexandre Guilmant zijn door hem uitgevoerd. Simon is mede daardoor één van de weinige Nederlandse organisten wiens muzikale werk is onderscheiden met een gouden medaille van de Franse Academie voor Kunsten, Wetenschappen en Letteren (Société Académique Arts-Sciences-Lettres). Kortom: op 10 juni hebben wij een groot musicus in ons midden, die ons alle klankkleuren van het jubilerende orgel zal laten horen.

Het orgelconcert start om 20.00 uur en de toegang is gratis. Wel zal bij de uitgang worden gecollecteerd voor de kosten van het concert. Wij hopen u zaterdagavond 10 juni te mogen begroeten in de kerk!

Adres: Aerent Bruunstraat 3 te Leiden