Noodhulp coronacrisis

Angst en honger

De coronacrisis houdt de wereld in z’n greep. Dit kleine virus treft miljoenen mensen, vooral in regio’s met veel armoede en kwetsbare zorgstelsels. Een regelrechte ramp! Er heerst angst om ziek te worden terwijl er geen toegang is tot goede medische zorg. Ook betekent een lockdown geen inkomsten en dus geen eten.

Kerken helpen kerken

Kerkenhelpenkerken.nl, het noodhulpinitiatief van de CGK, GZB en Verre Naasten, start op verzoek van lokale kerken en partnerorganisaties een coronanoodhulpactie in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Zij bieden diaconale hulp in hun eigen dorp of gemeenschap waar zij de mensen kennen en weten waar de nood hoog is.

Levensreddend

Kerken delen pakketten uit met rijst, linzen, sojabonen, olie, zout en zeep. Ook zijn er organisaties die het coronavirus bestrijden via hygiëne- en gezondheidsadvies of zij voorzien in mondmaskers, handschoenen en zuurstofflessen zodat coronapatiënten tóch verzorgd kunnen worden. Levensreddende hulp!

Uw steun

Bid mee voor getroffenen en hulpverleners. Help mee via een gift op IBAN NL52 INGB 0000 5353 00 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau o.v.v. noodhulp coronacrisis of eenvoudig via de 2e collecte van zondag 3 mei 2020 op www.cgkleiden.nl/collecte.

Hartelijk dank!