Actie Schoenendoos: help ook mee!

Aktie schoenendoos is weer van start!

(Onderaan 2 foto’s van de inzameling op 20 november)

 

Jaarlijks worden er duizenden schoenendozen gevuld met schoolspulletjes, knuffels en toiletspullen. En ze worden mooi versierd. Ze worden uitgedeeld in kindertehuizen, sloppenwijken en bijv. vluchtelingenkampen.

 

Naast een schoenendoos ontvangen de kinderen ook een boekje met bijbelverhalen. Zo willen we laten weten dat God van alle kinderen houdt.

 

Ieder jaar worden tussen de 55.000 en 60.000 dozen verspreid. Dit jaar gaan ze naar  Malawi, Roemenië, Moldavië, Togo, Sierra Leone en naar vluchtelingen in Griekse kampen. Dit jaar doen wij ook weer mee met de kinderkring.

 

Vraag eventueel een schoenendoos bij de schoenenwinkel in de buurt. Vul je de doos thuis met allerlei spulletjes. Zie folder in de hal of www.actie4kids.org. Maak a.u.b. een doos voor jongens!

 

Wat kunt u als gemeente doen? Drie dingen:

 

  1. U kunt losse spulletjes inleveren als extra opvulling voor dozen die niet helemaal goed gevuld zijn. Ze worden namelijk allemaal gecontroleerd in het distributiecentrum.
  2. Een bijdrage in verzendkosten is van harte welkom. Nog steeds kan het voor €5,- per doos. Maar niet iedereen die een doos vult houdt nog iets over voor de verzending. Kunnen we op u rekenen? Spaarpot in de hal van de kerk.
  3. Dit jaar is onze kerk inleverpunt voor Leiden. Helpt u mee bij de inlevering van de dozen? Graag heb ik hulp bij het koffieschenken en bij de administratie van de dozen en voor de gezelligheid. Intekenlijst komt in de hal.

 

We zijn open op woensdagmiddag  20 november van 16.00 tot 19.00 uur.

En op zaterdagochtend 23 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Alvast bedankt namens vele kinderen in Afrika en Oost-Europa.

Actie4Kids is een actie van Stichting Samaritaan en stichting GAIN.

Info: Yvonne of www.aktie4kids.org