Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Korte cursus “Geloof en Natuurwetenschap” op 5 en 12 februari

Cursus Geloof en Natuurwetenschap

Op 5 en 12 februari 2018 organiseert de commissie Vorming en Toerusting (in samenwerking met ForumC)  een korte cursus “Geloof en Natuurwetenschap”.

Wat zegt de wetenschap over het ontstaan van de kosmos en het leven op aarde? In deze cursus neemt professor Chris Kruse je mee in de wereld van de (natuur)wetenschap. De cursus zet je aan het denken over belangrijke vragen. Heeft de natuurwetenschap aangetoond dat het achterhaald is om in God te geloven? Kun je als christen nog wel aan natuurwetenschap doen? Vragen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gekregen. Zeker ook de jongeren onder ons.

Doelgroep:

Iedereen van jong (vanaf ongeveer 14 jaar) tot oud(er), christenen en niet-christenen. Geen wetenschappelijke voorkennis nodig.

Duur:

2 avonden van 20.00-22.00 uur met koffiepauze. Inloop om 19.30 uur met koffie en thee.

Locatie:

Christelijke Gereformeerde Kerk Leiden, Aerent Bruunstraat 1, 2321 ED Leiden.

Kosten (2 avonden): geen

Beiden avonden zijn gratis. Aan het einde is het mogelijkheid om een kleine financiële bijdrage te doen maar dat is niet verplicht.

Inhoud

In twee avonden ga je kijken naar wat de wetenschap aan kennis heeft opgeleverd over de kosmos, de materie en het leven op aarde. Wat is de status van deze kennis? Hoe verhoudt die zich tot wat de Bijbel daarover zegt? Chris Kruse weet de informatie boeiend en toegankelijk te brengen. Het verhaal is voor iedereen goed te volgen, al zullen de hersenen af en toe wel kraken.

De volgen de onderwerpen zullen aan bod komen:

Hoe werkt wetenschap? Relatie geloof en wetenschap. Kosmos en materie. Oneindig groot heelal en oneindig klein atoom;  Van oerknal tot oersoep;  Fysica en metafysica, antropisch principe; Bijbelse boodschap. Leven en geest, Van oersoep tot cellen, Oneindig complex: cellen, hersenen en geest. Van oersoep tot oermens; evolutietheorie. Harmonie tussen geloof en wetenschap

Over de spreker:

Chris Kruse (1952) studeerde organische en medische chemie aan de Universiteit van Leiden. Hij promoveerde in 1978. Sinds 1981 was hij werkzaam bij Solvay Pharmaceuticals, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe medicijnen op het gebied van de psychiatrie. Sinds 1997 is hij bijzonder hoogleraar Geneesmiddelenonderzoek bij het Swammerdam Institute for Life Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is Kruse bestuurslid van ForumC.

Aanmelden

Stuur een email naar toerusting@cgkleiden.nl.

De presentatie kun je hier downloaden: Cursus Geloof en Natuurwetenschap Chris Kruse

Reacties zijn gesloten.